Румен Дешев

Биографични данни

Румен Дешев

Роден е през 1972г. в Благоевград. През 1996 г. завършва със степен бакалавър “Педагогика на обучението по изобразително изкуство” факултета по изкуства към ЮЗУ “Неофит Рилски”. През 2004 г. се дипломира с магистърска степен в ЮЗУ “Неофит Рилски”- гр. Благоевград, специалност „Промишлени изкуства – мода” и професионална квалификация „Магистър – художник”. Работи в областта на живописта, рисунката и графиката. Участва в национални, общи, регионални, групови самостоятелни и международни изложби. От 2007 г. е редовен асистент по рисуване в ЮЗУ ‘‘Неофит Рилски’’.

Принос към културата

„Гледам на изкуството като на възможност да изразя моята собствена представа за различното. Не твърдя, че то е най-доброто или най-вярното - като поглед или като визия, но рисунките и картините ми са моят творчески подпис на моето вътрешно “аз”.
Общо взето, това, което рисувам, е израз на вътрешното ми усещане за това как виждам света около мене. Фактът, че хората харесват рисунките ми, ме кара да мисля, че представите ни за творчество и за светоусещане са близки. Всяка картина е не само част от света, но и от творческо светоусещане на художника. Именно “вътрешният” живот на цветовете в нея допълва премълчаното. Или го изважда на преден план.“ - Румен Дешев

Произведения

„5“
„6“
„7“
„Колаж“

Библиография

blagoevgrad.utre.bg
trud.bg
novini247.com
ais.swu.bg
struma.bg
Към галерия
„Изобразително изкуство съвременност и значимост“